Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

O συνδυασμός μπεβασιζουμάμπης με πακλιταξέλη είναι καλύτερος στην αντιμετώπιση του ματαστατικού HER2 αρνητικού καρκίνου.


O συνδυασμός μπεβασιζουμάμπης με πακλιταξέλη ως χημειοθεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με HER2-αρνητικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού έχει δείξει ανάμικτα αποτελέσματα σε τυχαιοποιημένες μελέτες, με μια βελτίωση στην επιβίωση χωρίς πρόοδο της νόσου (PFS), αλλά χωρίς κάποιο στατιστικά σημαντικό όφελος στη συνολική επιβίωση (OS). Η συγκεκριμένη μελέτη επεδίωξε να αναδείξει το αποτέλεσμα μετά την πρώτη γραμμή πακλιταξέλης με ή χωρίς μπεβασιζουμάμπη, χρησιμοποιώντας στοιχεία ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού από μία ειδική γαλλική βάση δεδομένων 
Από το 2008 έως το 2013, εντοπίστηκαν 14.014 φάκελλοι ασθενών με μεταστατικό καρκίνωμα, εκ των οποίων οι 10.605 ήταν HER2-αρνητικές. Από αυτές, οι 3.426 έλαβαν πακλιταξέλη και μπεβασιζουμάμπη (2.127) ή πακλιταξέλη (1.299) ως πρώτης γραμμής χημειοθεραπεία. Η συνολική επιβίωση ήταν σημαντικά αυξημένη στην ομάδα που έλαβε πακλιταξέλη και μπεβασιζουμάμπη συγκριτικά με αυτή που έλαβε μόνο πακλιταξέλη.
(Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι παρόλο που τα αποτελέσματα προέρχονται από στοιχεία της "πραγματικής ζωής" θα πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή). 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου