Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Χειρουργική


Ο ρόλος της χειρουργικής στο μαστό ασθενών με Τ1-3 όγκους, αλλά και με μεταστατική νόσο στα οστά.
Πρόκειται για μία μελέτη σε 87 ασθενείς μεταξύ 2000- 2008 που είχαν μεταστατική νόσο μόνο στα οστά και όγκους Τ1-3. Φάνηκε μία βελτίωση στην συνολική και στην ελεύθερης προόδου της νόσου επιβίωση σε όσες αφαιρέθηκε η πρωτοπαθής εστία.
Πρόκειται για μία ακόμα μελέτη που δείχνει ότι η χειρουργική εξαίρεση του όγκου στο μαστό γυναικών με μεταστάσεις προσφέρει όφελος. Το θέμα, όμως, εξακολουθεί να είναι ανοικτό λόγω ύπαρξης μελετών που καταλήγουν σε διαφορετικό συμπέρασμα.

Τρόποι πρακτικής και αντιλήψεις για την κατάσταση των ορίων εκτομής σε χειρουργική διατήρησης μαστού σε καρκίνο μαστού: Εθνικό ερωτηματολόγιο για γενικούς γιατρούς στο Καναδά.
Πρόκειται για μελέτη από τον Καναδά από την οποία διαπιστώθηκε ότι περίπου το 25% των χειρουργών "μερικές φορές ή συχνά" πραγματοποιούν ογκεκτομές για διαγνωστική - βιοπτική διερεύνηση της ύποπτης βλάβης. Όμως, το 90% των χειρουργών ανέφερε στο ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν ότι πραγματοποιούν "συχνά" ή "πάντα" προεγχειρητική βιοψία με ευρύστομη βελόνα. 
Αξιοσημείωτες διαφορές καταγράφηκαν σ' ότι αφορά τον ορισμό των αρνητικών και των πολύ περιορισμένων ορίων εκτομής, τις τεχνικές διεγχειρητικού ελέγχου των ορίων εκτομής και τις συστάσεις σ' ότι αφορά την ανάγκη επανεπέμβασης.
Τα ερωτήματα της έρευνας  και η ποικιλία των απαντήσεων που δόθηκαν δεν αφορούν μόνο των Καναδούς χειρουργούς, αλλά είναι επίκαιρα για όλους όσους ασχολούνται με την χειρουργική του μαστού σ' όλον τον κόσμο.

MDLinx

Επιλογή από τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο από τους Αμερικανούς γιατρούς στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα από 06 -20 / 3 /  2013

Μία συστηματική ανασκόπηση της ογκοπλαστικής χειρουργικής διατήρησης μαστού: Σύγχρονες αδυναμίες και μελλοντικές προοπτικές. 
Annals of Surgery   

Το γνήσιο σωληνώδες καρκίνωμα μαστού και η βιοψία του φρουρού λεμφαδένα: Μία αναδρομική πολύκεντρική μελέτη 234 περιπτώσεων
European Journal of Surgical Oncology   

Επιλογές τοπικής αντιμετώπισης σε ομόπλευρη υποτροπή καρκίνου του μαστού. 
Cancer Treatment Reviews   

Η επίδραση της τοπικής χειρουργικής αντιμετώπισης στην επιβίωση νεαρών γυναικών με Τ1 καρκίνους μαστού: μακροχρόνια αποτελέσματα πληθυσμιακής κοορτής 
Breast Cancer Research and Treatment   

Διατήρηση πλευράς και έσω μαστικής αρτηρίας σε μικροχειρουργική αποκατάσταση μαστού με ελεύθερο DIEP κρημνό
Plastic and Reconstructive Surgery   

Μία αξιολόγηση του διεγχειρητικού ελέγχου παρασκευάσματος εξαιρεθείσας μη ψηλαφητής αλλοίωσης μαστού με ψηφιακή ή με αναλογική μαστογραφία 
The American Journal of Surgery   

Θεραπευτική μαμοπλαστική – Διευρύνοντας τις ενδείξεις και επιτυγχάνοντας χαμηλό ποσοστό μη πλήρους εκτομής
European Journal of Surgical Oncology   

Εθνική έρευνα για τον τρόπο σήμανσης- προσανατολισμού των παρασκευασμάτων καρκίνου μαστού. 
European Journal of Surgical Oncology   


Εγχείρηση στο μαστό χωρίς αναρρόφηση κενού: Το αποτέλεσμα από την υιοθέτηση μίας πολιτικής μη παροχέτευσης στη συχνότητα εμφάνισης συμπτωματικής λεμφικής συλλογής ( seroma)
European Journal of Surgical Oncology   

Η εκτομή του πρωτοπαθούς όγκου βελτιώνει την επιβίωση σε μεταστατικό καρκίνο με το να μειώνει το συνολικό φορτίο του όγκου.
Surgery  

Καθοδήγηση στην χειρουργική διατήρησης μαστού μετά από νεοεπικουρική θεραπεία: Σύγκριση  του Radioactive Seed εντοπισμού με την τεχνική ROLL
Annals of Surgical Oncology   

Η χρήση του προεγχειρητικού αποκλεισμού παρασπονδύλια μειώνει την παραμονή σε ασθενείς που υποβάλλονται σε με μαστεκτομή με άμεση αποκατάσταση.  
Annals of Surgical Oncology  

Η επίδραση της πολυεστιακότητας και της λεμφαδενικής μετάστασης στην πρόγνωση και θεραπεία  του μικροδιηθητικού καρκίνου του μαστού. 
Annals of Surgical Oncology   


Λεμφαδενεκτομή ή όχι της μασχάλης σε ασθενείς με μικρομετάσταση στον φρουρό λεμφαδένα (IBCSG 23-01): μία τυχαιοποιημένη μελέτη φάσης 3.
The Lancet Oncology   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου