Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Διαφορές στην τήρηση κατευθυντηρίων οδηγιών μεταξύ πιστοποιημένων και μη πιστοποιημένων από το NCI νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους*, τα πιστοποιημένα από το Εθνικό Καρκινικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α. αντικαρκινικά νοσοκομεία " χαρα-κτηρίζονται από την επιστημονική επάρκεια και την ικανότητα να ενσωματώνουν μία ποικιλία από ερευνητικές προσεγγίσεις εστιασμένες στο πρόβλημα καρκίνος. Παίζουν ένα ζωτικό ρόλο στην πρόοδο προς το στόχο της μείωσης της νοσηρότητας και θνησιμότητας από καρκίνο."
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Surgery ** αναζήτησε την ύπαρξη διαφορών στην τήρηση των κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου ( συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του μαστού) μεταξύ αυτών των νοσοκομείων και άλλων που δεν έχουν παρόμοια πιστοποίηση.

Διαπίστωσαν ότι όταν οι οδηγίες ήταν βασισμένες σε αποδείξεις επιπέδου Ι, όλα τα νοσοκομεία τις ακολουθούσαν, στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αποκλείσεις παρατηρήθηκαν σε οδηγίες που στηριζόταν σε χαμηλότερου βαθμού αποδείξεις, όπως εκείνες που βασίζονται σε συναινετικές αποφάσεις ειδικών με το θέμα επιστημόνων. Σ' αυτές τα πιστοποιημένα κέντρα έδειξαν μεγαλύτερη συμφωνία.
Οι συγγραφείς της έρευνας εκτιμούν ότι χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες να αναδειχθούν στέρεα αποδεδειγμένες κατευθύνσεις για να μειωθούν οι διαφορές μεταξύ νοσοκομείων και να βελτιωθεί η παρεχόμενη φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου